Articles

Vet verbranden met Okinawa dieet

Vet verbranden met Okinawa dieet

Vele studies hebben aangetoond dat de bewoners op het Japanse eiland Okinawa het oudste kunnen worden van alle mensen op de wereld. De studies hebben aangetoond dat dit komt door hun traditionele voedingsstijl waarbij er weinig calorieën worden genuttigd, maar wel veel goede en gezonde […]

3 tips voor een platte & strakke buik

3 tips voor een platte & strakke buik

Een groot deel van de Nederlandse bevolking kampt met overgewicht en te veel buikvet. Hierdoor is de kans op diabetes, hart- en vaatziekten groter. Maar dat is niet de enige reden waarom mensen van hun overgewicht af willen, een bikini body in de zomer is […]

Zorgverzekering voor in het buitenland

Zorgverzekering voor in het buitenland

De ene persoon zal meer in Nederland zijn, doordat werk, familie en huis hier gevestigd zijn. Een ander is wellicht veel reislustiger en trekt er het liefst continue op uit. Voor deze verschillende personen bestaan natuurlijk verschillende zorgverzekeringen. In Nederland ben je met een gemiddelde zorgverzekering al snel gecoverd voor een ongeluk, een val op het werk of een onverwachte ziekte. Ook qua mondhygiëne kan je aardig goed inspelen op je verzekering. Maar je zult niet altijd automatisch zo goed in het buiteland verzekerd zijn. Daarvoor moet je vaak een aparte verzekering voor aansluiten. Hoe fijn is het wanneer de zorgverzekeraar die jij kiest al een expert is op het gebied van het buitenland, zodat je alles binnen één verzekering kan houden.

Zorgverzekeringen vergelijken
Om er achter te komen welke van de zorgverzekeringen voordelig voor het buitenland zijn kan je het beste terecht op de websites waar je gemakkelijk verschillende zorgverzekeringen kunt vergelijken met een zorgvergelijker. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor volledige dekking in het buitenland, zowel in Europa als de wereld. Vervolgens blijven er een paar over die deze criteria als belangrijk aandeel in haar pakket heeft. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan in het buitenland en op deze manier zal je daar goed verzekerd zijn. Dat geeft toch een fijn en veilig gevoel. Vaak geeft zo een website met vergelijkingen ook nog eens aan welke van de opties het best bij jouw criteria past, zodat je jezelf het meest kan verdiepen in de voor jouw geschikte zorgverzekeringen.

Een keuze maken voor een jaar
Wat je goed in het achterhoofd moet houden met het kiezen van een zorgverzekering is dat je er vervolgens een heel jaar aan vast zit. Zorg dus dat je goed de details doorleest. Ben je in het buitenland compleet verzekerd of alleen tegen Nederlands tarief en zijn er nog eventuele extra verzekeringen nodig? Informatie die je liever vooraf weet. Vraag ook vooral binnen je vriendenkring naar ervaringen en lees de beoordelingen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Vergeet naast de huisarts ook niet na te denken over de tandarts en eventuele noodzakelijke therapieën.

 

 

 

Noten steeds belangrijker in mensenlevens

Noten steeds belangrijker in mensenlevens

Het eten van noten wordt steeds belangrijker in mensenlevens. Dat komt niet in de laatste plaats doordat noten veel gezonder is dan dat lange tijd door de experts gedacht werd. Dit komt bijvoorbeeld door de samenstelling van de voedingsstoffen die erin zitten. Zo zijn noten […]

Oefening en calorieën

Oefening en calorieën

Dagelijks bewegen is essentieel voor een gezond lichaam en is ook belangrijk voor onze mentale/emotionele gezondheid. Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen en niet stil te blijven zitten maar in dit technologisch tijdperk, zitten we vaak in onnatuurlijke situaties. Dit betekent vaak dat […]

Hoofdpijn

Hoofdpijn

Bijna iedereen kent de ondragelijke pijn van hoofdpijn, maar voor velen gebeurt dat regelmatig. Het kan een troost zijn om te weten dat de pijn niet uit de hersenen komen, die geen zenuwen hebben. In plaats daarvan komt het door de vernauwing van bloedvaten in de hersenen, of door spanning in de hoofdhuid en de omliggende spieren.

Er zijn enkele verschillende soorten hoofdpijnen of clusterhoofdpijnen maar de meest voorkomende zijn migraine of clusterhoofdpijn, die zich meestal voordoen rond het oog of de slaap.

Het is nuttig om de trigger van deze voorvallen te kennen en er kunnen verschillende oorzaken zijn.

Migraine wordt meestal veroorzaakt door stress, maar ook door bepaalde voeding die substanties bevatten die de bloedvaten kunnen beïnvloeden zoals kaas, chocolade en citrusvruchten.

Honger: eigenlijk kan een lage bloedsuikerspiegel ongemak in je hoofd veroorzaken, wat dan hoofdpijn wordt als je niks eet. Mensen die geen ontbijt eten zullen merken dat ze hoofdpijn krijgen die verdwijnt na hun eerste snack.

Rode wijn, bier, brandewijn en whisky bevatten allemaal additieven die congeneren genoemd worden, die hoofdpijn kunnen uitlokken bij gevoelige mensen.

Voor diegenen die vaak cafeïnerijke dranken drinken (koffie, thee, cola), kan meer of minder drinken in het weekend of op vakantie dreunende hoofdpijn veroorzaken.

Voor sommige vrouwen zijn de veranderingen in hun oestrogeenniveau rond hun menstruatie een veelvoorkomende trigger, en er zijn veel andere oorzaken.

Als je aan een type terugkerende hoofdpijn lijdt, is het altijd goed om je dokter daarover aan te spreken. Toch zijn er ook enkele uitstekende natuurlijke remedies.

Hydratatie
Verhoog de hoeveelheid water die je drinkt en neem een EPA (omega3) en GLA (omega6) supplement. Beiden verhogen de bloeddoorstroming en verminderen ontstekingen.

Magnesium
Het ‘kalmerende’ mineraal verzacht de zenuwen en helpt om de bloedvaten te verstevigen. Dit mineraal verbetert ook de kwaliteit van je slaap.

Moederkruid
Een kruid dat erg ontstekingsremmend werkt en ook het risico op ernstige migraineaanvallen kan verminderen, als je het regelmatig als theedrinkt.

Ook rustig bewegen, meditatie, yoga, accupunctuur en hoofd-, nek- en schoudermassages kunnen erg voordelig zijn.

Kleurcodes – ons dieet analyseren door middel van de natuurlijke kleur van ons voedsel

Kleurcodes – ons dieet analyseren door middel van de natuurlijke kleur van ons voedsel

De zomer geeft ons een fantastische regenboog aan fruit en groenten om onze maaltijden te doen leven. Kijken naar de kleur van ons voedsel is een nuttige manier om ons dieet in het oog te houden. Sommige therapeuten geloven dat we de voordelen van de […]

Hier is een lijst van de top 15 omega-3 voedingsmiddelen

Hier is een lijst van de top 15 omega-3 voedingsmiddelen

Makreel Zalm Visolie Kabeljauwleverolie Walnoten Chia zaden Haring Zalm (wild gevangen) Lijnzaad Tonijn Witte Vissen Sardines Hemp Zaden Ansjovis Natto (wordt gemaakt door hele sojabonen in te slikken) Eidooiers

Gezondheid in de Winter

Gezondheid in de Winter

Om de feestdagen ten volle te beleven is het een goed idee om onze gezondheid te ondersteunen tijdens deze drukke periode. Er zijn enkele dingen die we kunnen doen om er zeker van te zijn dat we in tiptop conditie zijn voor de wintermaanden.

Voedsel
Voedsel dat ons warm houdt, energie geeft en ons immuunsysteem goed ondersteund, is een prioriteit. Daarom is het het beste om veel zelfgemaakte groentesoepen, stoof- en stamppotjes met veel look, gember, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, koriander, komijn, mosterd en cayennepeper te eten. De kruiden zullen het bloed zuiveren en een goede circulatie bevorderen.

Water
Deze tijd van het jaar is het erg moeilijk om genoeg water (1,5-2 liter) te integreren in ons dagelijks dieet. Probeer om het warmer te drinken met een sneetje sinaasappel of citroen of wat geraspte gember. Extra water is altijd nodig voor, tijdens en na je alcohol drinkt aangezien dat ons lichaam dehydrateert. Dat is de belangrijkste reden waarom je een kater krijgt!

Verse fruit- en groentesapjes
Groenten en fruit zullen je helpen om genoeg antioxidanten binnen te krijgen om tegen vrije radicalen te vechten en het immuunsysteem te ondersteunen. Als dit geen optie is, raad ik je aan om een goed multivitaminen- en mineralensupplement te nemen.

Vitamine C
Als je dagelijks 2-4 gram vitamine C neemt, kan het zowel de Ernst als de duur van een verkoudheid of griep verminderen, als je het in een vroeg stadium begint te nemen. Een teveel zal gewoon weggespoeld worden samen met je urine dus hoef je niet bang te zijn om een toxische hoeveelheid te nemen. Het helpt ook het ontgiftingsproces, waardoor het erg nuttig is voor rokers en bij het drinken van alcohol.

Mariadistel
Mariadistel is een fantastisch kruid. Het bevat silymarin, wat de lever ondersteunt bij het ontgiften en helpt om nieuwe cellen aan te maken. Het is zeker een must als je alcohol drinkt, neem er 1 per dag en voeg één extra toe als je gaat feesten!

Zonnehoed (Echinacea)
Zonnehoed is nog zo’n uitstekend kruid, wat in de vorm van een tinctuur of capsule genomen kan worden. Het helpt vooral diegenen die een beetje kwetsbaarder zijn bij kouder weer.

Genezende kruiden – kruidenthee heeft een therapeutische werking

Genezende kruiden – kruidenthee heeft een therapeutische werking

Bovenop het feit dat ze versheid, smaak en aandacht toevoegen aan ons eten, hebben kruiden ook een krachtige genezende werking en worden ze doorheen de geschiedenis therapeutisch gebruikt. Eigenlijk stamt traditionele geneeskunde af van het gebruik van kruiden, voorbeelden hiervan zijn aspirine wat afkomstig is […]