Articles

Keuken kopen, welke keuzes moet je maken?

Keuken kopen, welke keuzes moet je maken?

Ben je toe aan een nieuwe keuken? Bij de keuze voor een nieuwe keuken let je op verschillende factoren. Zo moet je bijvoorbeeld goed nadenken of je een keuken van hout wilt of bijvoorbeeld van kunststof. Een keuken met een eiland of niet? Hieronder volgen […]

Het probleem van trainen in de sportschool

Het probleem van trainen in de sportschool

De laatste tijd zien we steeds meer mensen deelnemen aan groepstrainingen. Verstandig, aangezien veel mensen in de sportschool niet weten wat ze aan het doen zijn en daardoor blessures oplopen. In het onderstaande bericht vertellen we waarom het beter is om aan groepstrainingen deel te […]

Biologisch eten, is het de moeite waard?

Biologisch eten, is het de moeite waard?

De laatste tijd zien we op steeds meer verpakkingen biologisch vermeld staan. De meeste mensen associëren biologisch eten met gezond eten, maar dat is helaas niet altijd het geval. Je vindt nog steeds biologische producten waar veel suiker in zit. Zo zie je op de verpakking van snoepjes zelfs ‘veganistisch’ of’ ‘vegetarisch’ staan. Al deze misleidende termen zorgen voor veel verwarring waardoor veel mensen geen raad mee weten wat nu gezond en niet gezond is.

Keuzes maken in de supermarkt

Bij een bezoek aan een supermarkt is het handig om iets over ingrediënten te weten. Als je gezond wilt eten is het altijd beter om niet voor bewerkte producten te kiezen. De meeste producten in de supermarkt zijn bewerkt en kun je dus beter laten liggen. Maar de mate van bewerking speelt natuurlijk ook een rol. Daarom is het altijd goed om wat meer te weten over de verschillende ingrediënten en wat dit precies betekent. We willen het allemaal zo makkelijk mogelijk hebben, maar daar staat wel tegenover dat er vaak ingrediënten toegevoegd zijn die je liever niet in je lichaam wilt hebben.

v

Wat betekent een biologisch label nu precies?

Om het allemaal even wat ingewikkelder te maken zijn er verschillende duurzame en biologische labels. Wat deze labels overeen hebben is dat ze het gebruik van chemicaliën uitsluiten. Om een biologisch label te ontvangen moeten boeren aan hoge eisen voldoen. Maar dit wil niet zeggen dat biologisch eten automatisch gezond is. Wat ik persoonlijk jammer vind is dat fabrikanten het biologische label ook mogen gebruiken op verpakkingen van snoep en koekjes waar veel suiker in zit en plantaardige oliën in verwerkt zijn.  

Is biologisch eten gezonder?

Ja, wanneer we over biologisch fruit en groente praten is biologisch eten gezonder. Maar wat de gevolgen van de chemicaliën zijn weten we niet precies, dus het is lastig te zeggen of biologisch eten echt de moeite waard is. Je zou kunnen zeggen dat biologisch eten meer voedingsstoffen bevat, aangezien het een langere tijd heeft om te groeien. Daarbij is het altijd beter om de inname van chemicaliën te beperken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is biologisch eten niet bepaald duurzaam, aangezien de boeren meer oppervlakte nodig hebben voordat ze kunnen oogsten.

 

Biologisch eten is dus goed, maar het is hem niet waard om er veel extra geld aan uit te geven. In Nederland kennen we sowieso restricties op het gebruik van chemicaliën waardoor de inname ervan beperkt zal blijven.

Ik ben gek op koken, wat mag er niet ontbreken?

Ik ben gek op koken, wat mag er niet ontbreken?

Je bent gek op koken en het wordt tijd om een nieuwe keuken aan te schaffen. Maar waar let je nu precies op bij de aanschaf van een nieuwe keuken? Zeker voor iemand die van koken houdt zijn er een aantal onmisbare keukentools waar iedere […]

Hoe selecteer je de beste koffiebonen?

Hoe selecteer je de beste koffiebonen?

Bij de keuze voor lekkere koffiebonen besteed je aandacht aan verschillende zaken. Zo is de zetmethode erg belangrijk. Voor het gebruik van een espressomachine is een blend van arabica en robusta interessant, terwijl voor de french press een wat lichtere koffie lekker kan zijn. Smaken […]

Hoe kan ik mezelf een gezond eetpatroon aanleren?

Hoe kan ik mezelf een gezond eetpatroon aanleren?

Gezond eten. Er is heel wat gezegd en over gesproken. Het internet staat er vol over, waardoor het soms lastig is wat je moet geloven. Er zijn ook veel mensen die elkaar tegenspreken en iedereen lijkt te weten wat gezond voor ons is, terwijl toch meer dan 30% van de bevolking overgewicht heeft. Maar wat is een gezond eetpatroon nu echt? En hoe leer je jezelf een nieuw eetpatroon aan?

Een transformatie maken

Je hebt je hele leven op een bepaalde manier gegeten. Nu kom je erachter dat je levenswijze nooit echt gezond is geweest en daar wil je wat aan veranderen. Het is best lastig om het roer compleet om te gooien en ineens dingen te gaan eten die je misschien niet eens lekker vindt. Als je gezonder wilt gaan eten, is het vooral belangrijk dat je je smaakpapillen traint. De meeste mensen met overgewicht hebben hun hele leven niets anders gegeten dan suikerachtige producten, witte graanproducten, producten hoog in (trans)vet en producten met een bepaalde textuur waar je blij van wordt. Hierdoor zijn je smaakpapillen als het ware verpest. Daarom is het belangrijk dat je deze opnieuw traint. Hiermee bedoelen we niet te zeggen dat je rauw groenten ineens lekker moet gaan vinden, maar de natuur verschaft voldoende kruiden om deze wel lekker te maken.  

Vitamines binnenkrijgen

Bij een gezonde levensstijl is het belangrijk om veel antioxidanten en vitamines binnen te krijgen. De hele dag door komt ons lichaam in aanraking met vrije radicalen die het verouderingsproces versnellen. Deze vrije radicalen worden door luchtverontreiniging, levensstijl, eten en stress veroorzaakt. Het voorkomen van vrije radicalen is dus bijna onmogelijk. Antioxidants zijn in staat om de strijd aan te gaan met deze vrije radicalen. Je vindt deze antioxidants (= een soort vitamine) in verschillende soorten fruit en groente. Het is erg belangrijk op deze op de dagelijkse basis binnen te krijgen. Krijg je niet voldoende vitamines binnen dan is de healthcaps maandbox iets voor jou.

 

Boodschappen doen

Wanneer je allemaal ongezonde producten in huis haalt is het natuurlijk erg lastig om hier vanaf te blijven wanneer je het hele weekend thuis bent of een avondje op de bank zit. De keuzes in de supermarkt maken daarom het verschil. Door goede keuzes te maken in de supermarkt hoef je thuis een stuk minder keuzes te maken wat betreft het eten.

De voordelen van het eiwitdieet

De voordelen van het eiwitdieet

We zaten met ongeveer tien man aan de lunchtafel. Het was een bijzondere plek, want we hadden een vergadering en iedereen had een bordje gehaald. Een collega een paar plekken verderop had haar eigen lunch meegenomen. En om eerlijk te zijn waren we allemaal een […]

Vet verbranden met Okinawa dieet

Vet verbranden met Okinawa dieet

Vele studies hebben aangetoond dat de bewoners op het Japanse eiland Okinawa het oudste kunnen worden van alle mensen op de wereld. De studies hebben aangetoond dat dit komt door hun traditionele voedingsstijl waarbij er weinig calorieën worden genuttigd, maar wel veel goede en gezonde […]

3 tips voor een platte & strakke buik

3 tips voor een platte & strakke buik

Een groot deel van de Nederlandse bevolking kampt met overgewicht en te veel buikvet. Hierdoor is de kans op diabetes, hart- en vaatziekten groter. Maar dat is niet de enige reden waarom mensen van hun overgewicht af willen, een bikini body in de zomer is natuurlijk geen overbodige luxe. Met deze 5 tips heb jij binnen de kortste keren een platte & strakke buik.

1.Zorg voor voldoende slaap
Het klinkt vreemd, maar wanneer je weinig slaapt werkt dat niet mee aan een platte buik. In tegendeel zelfs, uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat mannen die 5 uur of minder per nacht slapen een groter risico lopen om buikvet te creëren.

2.Krachttraining
Als wegtrainen buikvet je doel is dan moet je voor krachttraining kiezen. Je verbrandt een hoop calorieën wanneer je je spieren traint. Daarbij is ook bewezen dat je door het doen van krachttraining je vetpercentage laag houd. Een fabeltje wat in de wereld is geroepen is dat vrouwen alleen fitness zouden moeten doen en geen krachttraining. Wil je liever niet naar de sportschool, of heb je daar gewoon geen tijd voor? Dan zijn er op internet genoeg gratis workouts te vinden die je kunt volgen op je eigen tempo.

3.Juiste voeding

Naast slapen en trainen is ook voeding een belangrijk aspect wanneer je een platte & strakke buik wilt kweken. Sterker nog wanneer je je richt op de juiste voeding verlies je sneller buikvet dan wanneer je alleen fysiek gaat trainen. Bijvoorbeeld vette vis helpt bij het krijgen van een platte buik, verminder de simpele koolhydraten zoals pasta, aardappelen en brood. Drink geen vruchtensappen meer, want hier zit enorm veel suiker in.

Conclusie

Wanneer je dus zorgt voor een gezonde levensstijl, en dus zorgt voor voldoende slaap. Kiest voor de juiste voeding, en simpele koolhydraten vermijd kom je al een heel eind. Wanneer je dan ook nog krachttraining daarbij voegt, zul je merken dat je je veel fitter gaat voelen en buikvet verliest.

Zorgverzekering voor in het buitenland

Zorgverzekering voor in het buitenland

De ene persoon zal meer in Nederland zijn, doordat werk, familie en huis hier gevestigd zijn. Een ander is wellicht veel reislustiger en trekt er het liefst continue op uit. Voor deze verschillende personen bestaan natuurlijk verschillende zorgverzekeringen. In Nederland ben je met een gemiddelde […]