Articles

Voedingssupplementen en games die de gezondheid van jouw hersenen zullen verbeteren

Voedingssupplementen en games die de gezondheid van jouw hersenen zullen verbeteren

Voeding voor de hersenen? Je brein is het ultieme opslagcentrum voor informatie, dat voor een soepele werking en om de dagelijkse activiteiten efficiënt uit te kunnen voeren de juiste zorg nodig heeft en regelmatig moet worden gereviseerd. Je lichaam heeft, net zoals het brein voor […]

Waarom jij het magnesium in jouw lichaam op peil moet houden

Waarom jij het magnesium in jouw lichaam op peil moet houden

Magnesium is een stof die jouw lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Het is een stof die echter niet door je lichaam wordt aangemaakt. Je zal dus via jouw voeding moeten zorgen dat je voldoende magnesium binnenkrijgt. We verzamelden voor jou een paar tips […]

Voordelen met ginseng

Voordelen met ginseng

Ontstekingsremmende effecten

Ginsenosides kunnen ontstekingsremmende effecten hebben, volgens experimentele resultaten in Journal of Translational Medicine.

Ginseng wordt vaak gebruikt om ontstekingen te verminderen. De onderzoekers suggereren dat ginsenosiden mogelijk verantwoordelijk zijn voor het richten van paden in het immuunsysteem die ontstekingen zouden kunnen verminderen.

Behandeling van erectiestoornissen

Mannen kunnen ginseng nemen om erectiestoornissen te behandelen.

Een Koreaans onderzoek uit 2002 bracht aan het licht dat 60 procent van de mannen die ginseng namen, een verbetering van hun symptomen opmerkte. Onderzoek gepubliceerd in het British Journal of Clinical Pharmacology beweerde ook “bewijs te leveren voor de effectiviteit van rode ginseng bij de behandeling van erectiestoornissen”.

Er is echter een meer recente systematische review uitgevoerd.

Bij het beoordelen van de effectiviteit van rode ginseng voor de behandeling van erectiestoornissen, toonde de review aan dat het aantal onderzoeken, de totale steekproefomvang en de kwaliteit van de experimentele methoden niet bevredigend waren om aanhoudend klinisch voordeel te tonen.

Meer onderzoek is nodig om ginseng te bevestigen als een betrouwbare behandeling voor erectiestoornissen.

Griep preventie

Onderzoek naar de effecten van ginseng op muizen suggereert een mogelijk verband tussen ginseng en de behandeling en preventie van influenza en respiratoir syncytieel virus (RSV).

Bevindingen suggereerden dat extract van rode ginseng de overleving van humane longepitheelcellen die met het influenzavirus zijn geïnfecteerd zou kunnen verbeteren. Veel studies naar de preventieve werking van ginseng tegen virussen werden later echter als onbetrouwbaar in diskrediet gebracht.

Bloedsuiker verlagen
Verschillende studies suggereren dat ginseng kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen en diabetes te behandelen. Ginsenosiden kunnen de insulineproductie in de pancreas beïnvloeden en de insulineresistentie verbeteren met behulp van andere mechanismen.

Meer klinische studies en standaardisatie van ginsengwortel zijn nodig om ginseng te beschouwen als een mogelijke aanvullende therapie voor diabetes. Dit is zodat onderzoekers kunnen onderzoeken welke specifieke doses effectief zijn.

Bijwerkingen
Ginseng kan hoofdpijn als bijwerking veroorzaken.
Niet alle bijwerkingen van ginseng zijn bekend. Hoewel ginseng als veilig wordt beschouwd om te consumeren, zijn de volgende bijwerkingen gemeld:

– hoofdpijn
– slaapproblemen
– problemen met de spijsvertering
– veranderingen in bloeddruk en bloedsuikerspiegel
– prikkelbaarheid
– nervositeit
– wazig zien
– een ernstige huidreactie
– zwelling
– diarree
– bloeden
– duizeligheid
– een droge mond
– een verlaagde hartslag

Ginseng kan de effecten van bloeddruk-, diabetes- en hartmedicatie, waaronder calciumantagonisten zoals nifedipine, veranderen. Meng nooit ginseng- en hartmedicijnen zonder eerst een arts te raadplegen.

Afhaal
Hoewel de verschillende gezondheidsvoordelen van ginseng als supplement niet worden bevestigd, is het toch veilig om het kruid in kleine doses te nemen als het gunstige effecten voor u heeft. En het is een goede extra stimulans als je tijdens je studie geconcentreerd moet blijven. Ginseng is een van de ingrediënten in de studie pil Block Pil. Studeren met deze pil helpt concentratie!

Vet verbranden met Okinawa dieet

Vet verbranden met Okinawa dieet

Vele studies hebben aangetoond dat de bewoners op het Japanse eiland Okinawa het oudste kunnen worden van alle mensen op de wereld. De studies hebben aangetoond dat dit komt door hun traditionele voedingsstijl waarbij er weinig calorieën worden genuttigd, maar wel veel goede en gezonde […]

3 tips voor een platte & strakke buik

3 tips voor een platte & strakke buik

Een groot deel van de Nederlandse bevolking kampt met overgewicht en te veel buikvet. Hierdoor is de kans op diabetes, hart- en vaatziekten groter. Maar dat is niet de enige reden waarom mensen van hun overgewicht af willen, een bikini body in de zomer is […]

Zorgverzekering voor in het buitenland

Zorgverzekering voor in het buitenland

De ene persoon zal meer in Nederland zijn, doordat werk, familie en huis hier gevestigd zijn. Een ander is wellicht veel reislustiger en trekt er het liefst continue op uit. Voor deze verschillende personen bestaan natuurlijk verschillende zorgverzekeringen. In Nederland ben je met een gemiddelde zorgverzekering al snel gecoverd voor een ongeluk, een val op het werk of een onverwachte ziekte. Ook qua mondhygiëne kan je aardig goed inspelen op je verzekering. Maar je zult niet altijd automatisch zo goed in het buiteland verzekerd zijn. Daarvoor moet je vaak een aparte verzekering voor aansluiten. Hoe fijn is het wanneer de zorgverzekeraar die jij kiest al een expert is op het gebied van het buitenland, zodat je alles binnen één verzekering kan houden.

Zorgverzekeringen vergelijken
Om er achter te komen welke van de zorgverzekeringen voordelig voor het buitenland zijn kan je het beste terecht op de websites waar je gemakkelijk verschillende zorgverzekeringen kunt vergelijken met een zorgvergelijker. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor volledige dekking in het buitenland, zowel in Europa als de wereld. Vervolgens blijven er een paar over die deze criteria als belangrijk aandeel in haar pakket heeft. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan in het buitenland en op deze manier zal je daar goed verzekerd zijn. Dat geeft toch een fijn en veilig gevoel. Vaak geeft zo een website met vergelijkingen ook nog eens aan welke van de opties het best bij jouw criteria past, zodat je jezelf het meest kan verdiepen in de voor jouw geschikte zorgverzekeringen.

Een keuze maken voor een jaar
Wat je goed in het achterhoofd moet houden met het kiezen van een zorgverzekering is dat je er vervolgens een heel jaar aan vast zit. Zorg dus dat je goed de details doorleest. Ben je in het buitenland compleet verzekerd of alleen tegen Nederlands tarief en zijn er nog eventuele extra verzekeringen nodig? Informatie die je liever vooraf weet. Vraag ook vooral binnen je vriendenkring naar ervaringen en lees de beoordelingen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Vergeet naast de huisarts ook niet na te denken over de tandarts en eventuele noodzakelijke therapieën.

 

 

 

Noten steeds belangrijker in mensenlevens

Noten steeds belangrijker in mensenlevens

Het eten van noten wordt steeds belangrijker in mensenlevens. Dat komt niet in de laatste plaats doordat noten veel gezonder is dan dat lange tijd door de experts gedacht werd. Dit komt bijvoorbeeld door de samenstelling van de voedingsstoffen die erin zitten. Zo zijn noten […]

Oefening en calorieën

Oefening en calorieën

Dagelijks bewegen is essentieel voor een gezond lichaam en is ook belangrijk voor onze mentale/emotionele gezondheid. Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen en niet stil te blijven zitten maar in dit technologisch tijdperk, zitten we vaak in onnatuurlijke situaties. Dit betekent vaak dat […]

Hoofdpijn

Hoofdpijn

Bijna iedereen kent de ondragelijke pijn van hoofdpijn, maar voor velen gebeurt dat regelmatig. Het kan een troost zijn om te weten dat de pijn niet uit de hersenen komen, die geen zenuwen hebben. In plaats daarvan komt het door de vernauwing van bloedvaten in de hersenen, of door spanning in de hoofdhuid en de omliggende spieren.

Er zijn enkele verschillende soorten hoofdpijnen of clusterhoofdpijnen maar de meest voorkomende zijn migraine of clusterhoofdpijn, die zich meestal voordoen rond het oog of de slaap.

Het is nuttig om de trigger van deze voorvallen te kennen en er kunnen verschillende oorzaken zijn.

Migraine wordt meestal veroorzaakt door stress, maar ook door bepaalde voeding die substanties bevatten die de bloedvaten kunnen beïnvloeden zoals kaas, chocolade en citrusvruchten.

Honger: eigenlijk kan een lage bloedsuikerspiegel ongemak in je hoofd veroorzaken, wat dan hoofdpijn wordt als je niks eet. Mensen die geen ontbijt eten zullen merken dat ze hoofdpijn krijgen die verdwijnt na hun eerste snack.

Rode wijn, bier, brandewijn en whisky bevatten allemaal additieven die congeneren genoemd worden, die hoofdpijn kunnen uitlokken bij gevoelige mensen.

Voor diegenen die vaak cafeïnerijke dranken drinken (koffie, thee, cola), kan meer of minder drinken in het weekend of op vakantie dreunende hoofdpijn veroorzaken.

Voor sommige vrouwen zijn de veranderingen in hun oestrogeenniveau rond hun menstruatie een veelvoorkomende trigger, en er zijn veel andere oorzaken.

Als je aan een type terugkerende hoofdpijn lijdt, is het altijd goed om je dokter daarover aan te spreken. Toch zijn er ook enkele uitstekende natuurlijke remedies.

Hydratatie
Verhoog de hoeveelheid water die je drinkt en neem een EPA (omega3) en GLA (omega6) supplement. Beiden verhogen de bloeddoorstroming en verminderen ontstekingen.

Magnesium
Het ‘kalmerende’ mineraal verzacht de zenuwen en helpt om de bloedvaten te verstevigen. Dit mineraal verbetert ook de kwaliteit van je slaap.

Moederkruid
Een kruid dat erg ontstekingsremmend werkt en ook het risico op ernstige migraineaanvallen kan verminderen, als je het regelmatig als theedrinkt.

Ook rustig bewegen, meditatie, yoga, accupunctuur en hoofd-, nek- en schoudermassages kunnen erg voordelig zijn.

Kleurcodes – ons dieet analyseren door middel van de natuurlijke kleur van ons voedsel

Kleurcodes – ons dieet analyseren door middel van de natuurlijke kleur van ons voedsel

De zomer geeft ons een fantastische regenboog aan fruit en groenten om onze maaltijden te doen leven. Kijken naar de kleur van ons voedsel is een nuttige manier om ons dieet in het oog te houden. Sommige therapeuten geloven dat we de voordelen van de […]