Articles

De voordelen van Barebells eiwitrepen

De voordelen van Barebells eiwitrepen

Eiwitrepen zijn momenteel in allerlei verschillende soorten en maten te verkrijgen. Vele fabrikanten hebben eiwitrepen ontwikkeld met daarbij allerlei lekkere smaakjes. Er zijn echter maar een paar fabrikanten die er met kop en schouders boven uit steken. Eén van die fabrikanten is Barebells. Deze eiwitrepen […]

Waarom is pompoenpitolie zo goed?

Waarom is pompoenpitolie zo goed?

Wat is pompoenpitolie? Zoals de naam al doet vermoeden is pompoenpitolie, olie gemaakt door het persen van groene pompoenpitten. Pompoenpitolie staat niet alleen bekend om zijn authentieke en intense smaak, maar ook omdat de olie ontzettend gezond is. Wel is het belangrijk dat de pompoenolie […]

Keuken kopen, welke keuzes moet je maken?

Keuken kopen, welke keuzes moet je maken?

Ben je toe aan een nieuwe keuken? Bij de keuze voor een nieuwe keuken let je op verschillende factoren. Zo moet je bijvoorbeeld goed nadenken of je een keuken van hout wilt of bijvoorbeeld van kunststof. Een keuken met een eiland of niet? Hieronder volgen een aantal belangrijke beslissingen die gemaakt moeten worden wanneer je een keuken gaat kopen. Lees snel verder en ontdekt welke keuken het beste bij jou past!

Materiaal en kleuren

De meeste keukens zijn gemaakt van kunststof en/of hout. Het voordeel van kunststof is dat het een lange levensduur heeft zonder dat het veel onderhoud vereist. Hout daarentegen vereist meer onderhoud, maar geeft een mooie natuurlijke uitstraling. Vervolgens moet je bepalen welke kleuren er in de keuken terecht komen. Dit is misschien lastig te bepalen wanneer je het eindresultaat nog niet te zien krijgt. We raden je aan om een showroom met keukens te bezoeken, zodat je een beter beeld krijgt van kleuren waar je uit kunt kiezen.  

Met of zonder kookeiland?

Houd je van koken en heb je ruimte nodig om de groenten te snijden en de pannen op het vuur te zetten? Voordat je een keuken gaat aanschaffen zal je goed moeten nadenken of je een keuken met of zonder kookeiland wilt hebben. Uiteraard heb je wel ruimte nodig, anders is een kookeiland sowieso niet mogelijk. Het voordeel van een kookeiland is dat je meer ruimte hebt om te koken. Het kookeiland kun je op verschillende manieren indelen. Bijvoorbeeld: wil je een kookeiland met of zonder kookplaat? En waar plaats je de kraan? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen.

Waar komt de koelkast te staan

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken moet je de koelkast en de diepvries een plekje geven. Het is raadzaam om voor een grote koelkast en diepvries te kiezen, zodat je alles makkelijk op kan bergen. Daarnaast is het raadzaam om deze spullen op een tactische plek te plaatsen. Tijdens het koken wil je niet telkens ver moeten lopen om bepaalde ingrediënten uit de koelkast te moeten pakken.

 

Voor een keuken op maat kun je terecht bij verschillende keukenboeren. Er zijn ontzettend veel keukenboeren beschikbaar. Deze vind je online of je brengt een bezoek aan de woonboulevard. Het is raadzaam om meerdere keukenboeren te kiezen, zodat je een beter beeld krijgt van de mogelijkheden en het kostenplaatje dat hier aan vast zit.

Het probleem van trainen in de sportschool

Het probleem van trainen in de sportschool

De laatste tijd zien we steeds meer mensen deelnemen aan groepstrainingen. Verstandig, aangezien veel mensen in de sportschool niet weten wat ze aan het doen zijn en daardoor blessures oplopen. In het onderstaande bericht vertellen we waarom het beter is om aan groepstrainingen deel te […]

Biologisch eten, is het de moeite waard?

Biologisch eten, is het de moeite waard?

De laatste tijd zien we op steeds meer verpakkingen biologisch vermeld staan. De meeste mensen associëren biologisch eten met gezond eten, maar dat is helaas niet altijd het geval. Je vindt nog steeds biologische producten waar veel suiker in zit. Zo zie je op de […]

Ik ben gek op koken, wat mag er niet ontbreken?

Ik ben gek op koken, wat mag er niet ontbreken?

Je bent gek op koken en het wordt tijd om een nieuwe keuken aan te schaffen. Maar waar let je nu precies op bij de aanschaf van een nieuwe keuken? Zeker voor iemand die van koken houdt zijn er een aantal onmisbare keukentools waar iedere bourgondiër blij van wordt. In dit artikel beantwoorden we de vraag wat niet mag ontbreken in jouw keuken. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips die wij verschaffen.

Een kookeiland

Een kookeiland is absoluut van toegevoegde waarde voor mensen die van koken houden. Natuurlijk heb je wel de ruimte nodig om een kookeiland te laten bouwen. Wanneer je niet voldoende ruimte hebt heeft het geen zin om een kookeiland aan te schaffen. Het voordeel van een kookeiland is namelijk dat het extra ruimte in de keuken biedt waar je jouw groente kunt snijden zonder dat je last hebt van de kookplaat en de kraan. Je houdt het natte en droge gedeelte dus van elkaar gescheiden.  

Welke kookplaat is het best?

Er zijn ontzettend veel soorten kookplaten beschikbaar wat de keuze voor een goede kookplaat lastig kan maken. Het onderscheid wordt gemaakt door gaskookplaten, elektrische kooksystemen, inductiekookplaat en keramische kookplaten. Als je veel kookt en dit op een goede manier wilt doen is de elektrische kookplaat waarschijnlijk het beste voor je. De temperatuur van een elektrische kookplaat kan eenvoudig en snel aangepast worden en is zeer consistent. Ook een inductiekookplaat kan uitkomst bieden.  

Grote la met bestek

Wanneer je vaak kookt, heb je waarschijnlijk ook veel tools om mee te koken. Daarom heb je de ruimte nodig om dit op te kunnen bergen, zodat niets in de weg staat. Een grote la waar je al het bestek in opbergt past hier goed bij. Ook raden we je aan om een aantal grote laden of grote kastjes te nemen waar je alles in op kunt bergen. Tijdens het koken wil je namelijk niet dat alles in de weg staat.

 

Tot slot raden we mensen die van koken houden aan om een grote vriezer en koelkast te kopen. Zo weet je dat er voldoende ruimte is om de boodschappen op te bergen. Er is niets vervelender dan een overvolle koelkast waar niets meer in past. Als je alles vers wilt bewaren kan een grote koelkast of diepvries wel zo handig zijn. Overleg met een keukenspecialist wat de mogelijkheden zijn.

Hoe selecteer je de beste koffiebonen?

Hoe selecteer je de beste koffiebonen?

Bij de keuze voor lekkere koffiebonen besteed je aandacht aan verschillende zaken. Zo is de zetmethode erg belangrijk. Voor het gebruik van een espressomachine is een blend van arabica en robusta interessant, terwijl voor de french press een wat lichtere koffie lekker kan zijn. Smaken […]

Hoe kan ik mezelf een gezond eetpatroon aanleren?

Hoe kan ik mezelf een gezond eetpatroon aanleren?

Gezond eten. Er is heel wat gezegd en over gesproken. Het internet staat er vol over, waardoor het soms lastig is wat je moet geloven. Er zijn ook veel mensen die elkaar tegenspreken en iedereen lijkt te weten wat gezond voor ons is, terwijl toch […]

De voordelen van het eiwitdieet

De voordelen van het eiwitdieet

We zaten met ongeveer tien man aan de lunchtafel. Het was een bijzondere plek, want we hadden een vergadering en iedereen had een bordje gehaald. Een collega een paar plekken verderop had haar eigen lunch meegenomen. En om eerlijk te zijn waren we allemaal een beetje verbaasd. Ze had namelijk alleen twee eieren en wat rauwkost op haar bord liggen. Een van mijn collega’s vroeg haar of dat alles was wat ze had. Ze antwoordde dat dat inderdaad zo was. Ze legde ons uit dat ze met het eiwit dieet bezig was. Ze was er al een tijdje mee bezig en het beviel haar heel goed.

In het eiwitdieet staat zoals de naam al doet vermoeden het eten van eiwitten centraal. Alle maaltijden bestaan hoofdzakelijk uit eiwit en de rest wordt aangevuld met verse groenten en rauwkost. Er worden geen koolhydraathoudende producten bij gegeten. Dus geen brood, pasta en aardappelen. Een andere naam voor eiwit dieet is overigens proteïne dieet, want eiwitten zijn proteïnen. In het Nederlands heb je daar twee verschillende namen voor. Deze twee namen zorgen soms voor verwarring, maar het is dus hetzelfde dieet. Enfin, ik wilde even zeggen ik vind deze proteïnerijke dieet snacks zo lekker!

Mijn collega legde uit waarom zij het eiwit dieet volgde. Eiwitten bevatten weinig calorieën, dus je kunt best veel eten en toch niet te veel calorieën binnen krijgen. Daarnaast vullen eiwitrijk voedselwaren goed. En doordat het goed vult heb je dus niet snel honger. Het eiwitdieet is daarom een dieet dat makkelijk vol te houden. De kans op een blijvend resultaat is erg groot, al zul je ook dit dieet net als alle andere diëten moeten afbouwen. Zij was er in ieder geval heel enthousiast over en was er ook al veel mee afgevallen. Ze raadde het iedereen aan die ook wat kilo’s kwijt wilde.

Iemand anders vroeg haar wat ze dan allemaal wel mocht eten met dit eiwitdieet, want om eerlijk te zijn vonden we het er nogal karig uitzien op haar bord. Best wel veel hoor antwoordde ze. Eiwitten zitten veel in vlees, gevogelte en vis. Dat at ze vaak als warme avondmaaltijd. Maar ook in kaas, kwark en eieren. Dus daar kon ze genoeg mee variëren om het eten lekker en afwisselend te houden. Als backup dit fijne afslankpakket. Voor haar was dit echt de beste oplossing. We hebben verder allemaal lekker geluncht en daarna ging de vergadering weer verder.

 

Vet verbranden met Okinawa dieet

Vet verbranden met Okinawa dieet

Vele studies hebben aangetoond dat de bewoners op het Japanse eiland Okinawa het oudste kunnen worden van alle mensen op de wereld. De studies hebben aangetoond dat dit komt door hun traditionele voedingsstijl waarbij er weinig calorieën worden genuttigd, maar wel veel goede en gezonde […]