Articles

Waarom jij het magnesium in jouw lichaam op peil moet houden

Waarom jij het magnesium in jouw lichaam op peil moet houden

Magnesium is een stof die jouw lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Het is een stof die echter niet door je lichaam wordt aangemaakt. Je zal dus via jouw voeding moeten zorgen dat je voldoende magnesium binnenkrijgt. We verzamelden voor jou een paar tips […]

Voordelen met ginseng

Voordelen met ginseng

Ontstekingsremmende effecten Ginsenosides kunnen ontstekingsremmende effecten hebben, volgens experimentele resultaten in Journal of Translational Medicine. Ginseng wordt vaak gebruikt om ontstekingen te verminderen. De onderzoekers suggereren dat ginsenosiden mogelijk verantwoordelijk zijn voor het richten van paden in het immuunsysteem die ontstekingen zouden kunnen verminderen. Behandeling […]

Vet verbranden met Okinawa dieet

Vet verbranden met Okinawa dieet

Vele studies hebben aangetoond dat de bewoners op het Japanse eiland Okinawa het oudste kunnen worden van alle mensen op de wereld. De studies hebben aangetoond dat dit komt door hun traditionele voedingsstijl waarbij er weinig calorieën worden genuttigd, maar wel veel goede en gezonde voedingsstoffen bevat.

De levensverwachting van de mensen op Okinawa
26 landen hebben vanaf de geboorte een levensverwachting van gemiddeld 80 jaar of ouder in het jaar 2025. De landen met de hoogste levensverwachting zijn: Ijsland, Italië, Japan, Zweden en gevolgd door Australië, Canada, Frankrijk, Griekenland, Nederland, Singapore en Spanje. Verwacht wordt dat het aantal mensen boven de 80 jaar zal verviervoudigen tussen het jaar 2000 en 2050. In Japan hebben mensen met een goede gezondheid de hoogste levensverwachting, en leven er de meeste mensen met een gemiddelde leeftijd van 74,5 jaar. Na Japan volgen de landen Australië en Frankrijk.

Het voedingspatroon van de Okinawans
Door het voedingspatroon hebben de Okinawans dus de grootste levensverwachting. De grootste koolhydraten bron is de zoete aardappel. Het Okinawa dieet bestaat uit miso soep van water, misopasta, zeewier en de zoete aardappel. Het hoofdgerecht binnen dit dieet is een roerbakgerecht met een seizoensgroente en goya, hierbij wordt ook zeewier en wortelknollen gevoegd. Meestal wordt er bij het gerecht ook vis gegeten en worden de gerechten op smaak gemaakt met verse kruiden en kurkuma, een belangrijk aspect is dat er geen zout gebruikt wordt.

Medische gevolgen door het Okinawa dieet
Dankzij het dieet hebben de Okinawans ook een goede gezondheid. Dankzij hun voedingspatroon hebben ze sterke botten, heldere geesten, slanke lijven, jonge aderen en zijn ze enorm fit. Daarbij is het dieet ook nog eens goed voor je hart en tegen kanker. Toch is het gemiddelde BMI (Body Mass Index) met 21 wat aan de lage kant. Ze hebben daarbij hebben ze ook het grootste gehalte aan flavanoïden, ook wel plantaardige stoffen. Koolhydraten en vetten worden minder snel omgezet.

3 tips voor een platte & strakke buik

3 tips voor een platte & strakke buik

Een groot deel van de Nederlandse bevolking kampt met overgewicht en te veel buikvet. Hierdoor is de kans op diabetes, hart- en vaatziekten groter. Maar dat is niet de enige reden waarom mensen van hun overgewicht af willen, een bikini body in de zomer is […]

Zorgverzekering voor in het buitenland

Zorgverzekering voor in het buitenland

De ene persoon zal meer in Nederland zijn, doordat werk, familie en huis hier gevestigd zijn. Een ander is wellicht veel reislustiger en trekt er het liefst continue op uit. Voor deze verschillende personen bestaan natuurlijk verschillende zorgverzekeringen. In Nederland ben je met een gemiddelde […]

Noten steeds belangrijker in mensenlevens

Noten steeds belangrijker in mensenlevens

Het eten van noten wordt steeds belangrijker in mensenlevens. Dat komt niet in de laatste plaats doordat noten veel gezonder is dan dat lange tijd door de experts gedacht werd. Dit komt bijvoorbeeld door de samenstelling van de voedingsstoffen die erin zitten. Zo zijn noten bijvoorbeeld heel gezond omdat er veel eiwitten in zitten. Eiwitten zijn de bouwstoffen van het lichaam. Dit betekent dus dat met regelmaat noten eten veel goeds kan doen. Dit is dan ook te merken aan de manier waarop steeds meer producten op basis van noten in de levensstijl van mensen worden opgenomen de laatste tijd.

De voedingsstoffen
Zoals gezegd vind je in noten dus veel gezonde eiwitten terug. Deze zijn bijvoorbeeld belangrijk voor spieropbouw en spierbehoud. Daarnaast zitten in allerlei soorten noten ook nog eens allerlei andere soorten voedingsstoffen. Denk bijvoorbeeld aan gezonde vetten, maar ook aan mineralen. Ook vitaminen zijn in grote mate in de noten te vinden. Dit maakt het een gezonde snack die gemakkelijk tussendoor gegeten kan worden. Daarnaast is het heel gemakkelijk om noten toe te voegen aan allerlei recepten die snel op tafel te zetten zijn en gezond zijn. Ze worden dan ook steeds vaker aangeraden als onderdeel van een gezond voedingspatroon voor allerlei kwetsbare groepen.

De belangrijkste soorten
Er zijn een aantal soorten noten die net iets beter te gebruiken zijn dan andere noten. Een voorbeeld hiervan is de amandelnoot. Deze kan gemakkelijk gebruikt worden in allerlei soorten recepten. Ook de walnoot is erg populair. Deze twee soorten noten zijn vooral goed te gebruiken om mee te koken. Wanneer het gaat om noten die goed te gebruiken zijn als snack, dan kan gedacht worden aan pistachenoten. Ook cashewnoten zijn goed te gebruiken om als snack te eten. Een handje noten op enkele momenten van de dag kan goed helpen. Let wel op dat je geen notenallergie hebt, anders moet je daartegen alsnog medicijnen bestellen.

 

Oefening en calorieën

Oefening en calorieën

Dagelijks bewegen is essentieel voor een gezond lichaam en is ook belangrijk voor onze mentale/emotionele gezondheid. Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen en niet stil te blijven zitten maar in dit technologisch tijdperk, zitten we vaak in onnatuurlijke situaties. Dit betekent vaak dat […]

Hoofdpijn

Hoofdpijn

Bijna iedereen kent de ondragelijke pijn van hoofdpijn, maar voor velen gebeurt dat regelmatig. Het kan een troost zijn om te weten dat de pijn niet uit de hersenen komen, die geen zenuwen hebben. In plaats daarvan komt het door de vernauwing van bloedvaten in […]

Kleurcodes – ons dieet analyseren door middel van de natuurlijke kleur van ons voedsel

Kleurcodes – ons dieet analyseren door middel van de natuurlijke kleur van ons voedsel

De zomer geeft ons een fantastische regenboog aan fruit en groenten om onze maaltijden te doen leven. Kijken naar de kleur van ons voedsel is een nuttige manier om ons dieet in het oog te houden. Sommige therapeuten geloven dat we de voordelen van de verschillende kleuren kunnen krijgen door ze op te eten.

Oranje voedsel
Oranje voedsel is vooral belangrijk tegenwoordig. Ze versterken ons auto-immuunsysteem, wat iets is waarop we moeten vertrouwen om de stijgende pollutie en stress die we in de moderne wereld tegenkomen, tegen te gaan. Als je enorm veel hoest en niest, betekent dat dat je immuunsysteem aan het vechten is. Eet oranje en rood voedsel (zoals wortels, zoete aardappelen, rapen, sinaasappels, abrikozen, mango’s en sommige meloenen) en je zal snel verandering zien.

Iedereen met weinig energie of bloedziektes zal voordeel hebben bij het eten van

Natuurlijk gekleurd rood voedsel
Eens rood in ons systeem is, kan het ionen aanmaken die een elektromagnetisch veld in onze bloedsomloop dragen. Rood voedsel is een erg efficiënt tegengif voor te veel melkproducten, die slijmen in het weefsel van ons lichaam kunnen opbouwen zoals rode appels, rode paprika’s, braambessen, zwarte bessen, rode bieten, radijzen, aubergines en aardbeien.

Geel voedsel
Geel voedsel is fantastisch voor mensen die klachten hebben van hun zenuwsysteem. Als je je depressief voelt, weinig energie hebt of je ongemotiveerd voelt, kan je gele paprika’s, pompelmoes, maïs, bananen, citroenen, ananas, pastinaak en pompoenen eten voor een positieve invloed.

Groen voedsel
Groen voedsel moet veel gegeten worden aangezien het harmonie en balans brengt in je lichaam. Ze zijn perfect voor je lichaam terug sterk te maken na een traumatische ziekte, en alle groene groenten zullen je hierbij ondersteunen. Onthoud dat ze het voordeligst zijn voor je lichaam als je ze rauw of licht gekookt eet.

Sapjes zijn de ideale manier om verschillende fruit en groentesoorten te combineren en je een goede ‘boost’ te geven. Maar eet nooit te veel voedsel, aangezien dat je maag van streek zal brengen en nog meer onevenwicht in je systeem teweegbrengt.

Hier is een lijst van de top 15 omega-3 voedingsmiddelen

Hier is een lijst van de top 15 omega-3 voedingsmiddelen

Makreel Zalm Visolie Kabeljauwleverolie Walnoten Chia zaden Haring Zalm (wild gevangen) Lijnzaad Tonijn Witte Vissen Sardines Hemp Zaden Ansjovis Natto (wordt gemaakt door hele sojabonen in te slikken) Eidooiers