Alles over eetstoornissen en hoe je deze kunt behandelen

Alles over eetstoornissen en hoe je deze kunt behandelen

Heb je misschien het idee dat je kampt met een eetstoornis of vind je dat je zelf te mager bent? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat je veel stress hebt waardoor je weinig eet of met andere mentale kwetsbaarheden kampt. Er zijn oplossingen voor om hier vanaf te komen. Er zijn manieren om dit zelf te doen en je kunt je hiervoor laten behandelen. Het is in ieder geval belangrijk dat je goed weet wat de symptomen zijn en hoe je deze weg kunt nemen.

Symptomen die bij een eetstoornis horen

Je kampt met een eetstoornis wanneer je de controle verliest over je gedrag wat betreft voeding. Dit klinkt misschien nog niet helemaal duidelijk maar wilt eigenlijk zeggen dat je geen normaal eetpatroon meer volgt. Wanneer je dit bij jezelf herkent moet je hier zo snel mogelijk hulp voor zoeken zodat je hier niet verder in beland.

Hulp bij een eetstoornis

Het is goed om hulp te zoeken bij naasten die jou kennen en je kunnen helpen je vertrouwen weer terug te brengen waardoor je normale eetpatroon ook weer terugkomt. Ga bijvoorbeeld in gesprek over hoe dit ontstane gedrag is begonnen en wat hier misschien de oorzaken van zijn. Het kan namelijk heel goed zijn dat je omgeving hier invloed op heeft gehad. Dit zal dan niet nog een keer gebeuren.

Behandeling voor een eetstoornis

Een behandeling voor eetstoornissen gaat je helpen weer in het juiste voedingspatroon te komen. Dit wordt gedaan met behulp van professionals die speciale voedingsschema’s voor jou gaan maken om weer op niveau te komen. Er is ook de mogelijkheid om mentale hulp te krijgen die je er weer bovenop helpt om weer helemaal jezelf te zijn. Na het voltooien van een eetstoornis behandeling is het belangrijk hier niet meer in terecht te komen.