De voordelen van een dieet met gezonde shakes

De voordelen van een dieet met gezonde shakes

Veel opmerkelijke diëten zoals dit dieet met gezonde shakes doen velen beweringen over bijna miraculeuze hoeveelheden die mensen kunnen afvallen terwijl veel voedingsdeskundigen denken dat het “oplichterij” is wanneer ze horen van succesverhalen of de claims van een dieet met shakes. Er gaan geruchten dat meer dan 80% van de mensen die lijnen weer aankomen als het dieet niet meer wordt gevolgd, hoewel het dan wel vaak 2 tot 5 jaar kan duren. Het gewicht, dat is verloren door het gebruik van het dieet, wordt dus eigenlijk niet als permanent beschouwd.

Wat zijn dieet shakes?

Dieet shakes met bepaalde formules combineren eiwitten, koolhydraten en vetten in verschillende hoeveelheden, om zo de inname van deze voedingsstoffen te reguleren. Door de juiste balans van de drie groepen kan men spierweefsel, gezonde botten, een mooie huid en lichaamsweefsels behouden en toch de inname van bepaalde voedingsstoffen beperken, wat leidt tot gewichtsverlies.

Vanwege de verschillen in de inname en door de verschillende formules moet je wel voorzichtig zijn met wat je gebruikt. De formules kunnen variëren van 100% eiwit tot voornamelijk koolhydraten met een beetje toegevoegde eiwitten en vetten. De shakes worden geleverd in grootverpakkingen en natuurlijk ook gewoon in elke andere denkbare verpakking en smaak. Voor meer informatie, kijk eens op de site van Dieetpro, een bekende speler in de markt van dieet shakes.

Wat zijn de voordelen?

Omdat je op deze manier voldoende fytonutriënten en micronutriënten kunt opnemen, om zo het maximale voedingspotentieel te verkrijgen, is het bereiken van je ideale lichaamsgewicht veel gemakkelijker. Micronutriënten zoals algen, omega-3 en probiotica worden ook toegevoegd aan je dieetshake om zo de ontgifting te bevorderen en om de vorming van kankercellen te helpen voorkomen. Bovendien kan een gezonde maaltijdvervanging de cardiovasculaire functie helpen verbeteren omdat ze het functioneren van de cellen die de bloedvaten vormen stimuleren beter in vorm te blijven.

Een verbeterde gastro-intestinale functie is ook een voordeel omdat het maagdarmkanaal profiteert van overvloedige vezels, die helpen om de dikke darm te reinigen. Een verbetering van de huid, het haar en de nagels is een geweldig bijproduct van het innemen van een gezonde maaltijdvervangende shake, die is verrijkt met vitamine C en E, die beide essentieel zijn voor de gezondheid van je haar, je huid en je nagels.

Een alkalisch rijke dieetshake zal de zuurgraad van je lichaam verminderen. Kanker en vele andere ziekten kunnen niet in een alkalische omgeving gedijen. Onderzoeken tonen aan dat als je rookt je het beste zure voedingsmiddelen zoals koffie en broodproducten kunt vermijden, dus het hebben van een meer basisch dieet is met name voor rokers van vitaal belang. Om je dieet een beetje meer alkalisch te maken, kun je er een kleine hoeveelheid baking soda aan je shake toevoegen en dit maakt je shake trouwens ook romiger.

Eiwitshakes verbeteren je uithoudingsvermogen en helpen je om meer uit je dag te halen en meer energie staat gelijk aan meer leven. Eiwit wordt vooral na een intensieve training of perioden van zware arbeid aanbevolen, om zo het spierglycogeen dat wordt uitgeput door fysieke activiteit weer te herstellen. Eiwit helpt ook bij de wederopbouw van beschadigd spierweefsel waar met name krachttrainers en gewichtheffers last van hebben. Onderzoeken hebben aangetoond dat atleten, die hun dieet aanvulden met 10 gram eiwit, 8 gram koolhydraten en 3 gram vet, minder infecties hadden en minder uitputting ervaarden.

Dus of je nu veel wilt afvallen of gewoon je huidige gewicht wilt behouden diëten met shakes zijn echt een waardevolle aanvulling op wat je dagelijks eet.