Ik ben gek op koken, wat mag er niet ontbreken?

Ik ben gek op koken, wat mag er niet ontbreken?

Je bent gek op koken en het wordt tijd om een nieuwe keuken aan te schaffen. Maar waar let je nu precies op bij de aanschaf van een nieuwe keuken? Zeker voor iemand die van koken houdt zijn er een aantal onmisbare keukentools waar iedere bourgondiër blij van wordt. In dit artikel beantwoorden we de vraag wat niet mag ontbreken in jouw keuken. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips die wij verschaffen.

Een kookeiland

Een kookeiland is absoluut van toegevoegde waarde voor mensen die van koken houden. Natuurlijk heb je wel de ruimte nodig om een kookeiland te laten bouwen. Wanneer je niet voldoende ruimte hebt heeft het geen zin om een kookeiland aan te schaffen. Het voordeel van een kookeiland is namelijk dat het extra ruimte in de keuken biedt waar je jouw groente kunt snijden zonder dat je last hebt van de kookplaat en de kraan. Je houdt het natte en droge gedeelte dus van elkaar gescheiden.  

Welke kookplaat is het best?

Er zijn ontzettend veel soorten kookplaten beschikbaar wat de keuze voor een goede kookplaat lastig kan maken. Het onderscheid wordt gemaakt door gaskookplaten, elektrische kooksystemen, inductiekookplaat en keramische kookplaten. Als je veel kookt en dit op een goede manier wilt doen is de elektrische kookplaat waarschijnlijk het beste voor je. De temperatuur van een elektrische kookplaat kan eenvoudig en snel aangepast worden en is zeer consistent. Ook een inductiekookplaat kan uitkomst bieden.  

Grote la met bestek

Wanneer je vaak kookt, heb je waarschijnlijk ook veel tools om mee te koken. Daarom heb je de ruimte nodig om dit op te kunnen bergen, zodat niets in de weg staat. Een grote la waar je al het bestek in opbergt past hier goed bij. Ook raden we je aan om een aantal grote laden of grote kastjes te nemen waar je alles in op kunt bergen. Tijdens het koken wil je namelijk niet dat alles in de weg staat.

 

Tot slot raden we mensen die van koken houden aan om een grote vriezer en koelkast te kopen. Zo weet je dat er voldoende ruimte is om de boodschappen op te bergen. Er is niets vervelender dan een overvolle koelkast waar niets meer in past. Als je alles vers wilt bewaren kan een grote koelkast of diepvries wel zo handig zijn. Overleg met een keukenspecialist wat de mogelijkheden zijn.