Keuken kopen, welke keuzes moet je maken?

Keuken kopen, welke keuzes moet je maken?

Ben je toe aan een nieuwe keuken? Bij de keuze voor een nieuwe keuken let je op verschillende factoren. Zo moet je bijvoorbeeld goed nadenken of je een keuken van hout wilt of bijvoorbeeld van kunststof. Een keuken met een eiland of niet? Hieronder volgen een aantal belangrijke beslissingen die gemaakt moeten worden wanneer je een keuken gaat kopen. Lees snel verder en ontdekt welke keuken het beste bij jou past!

Materiaal en kleuren

De meeste keukens zijn gemaakt van kunststof en/of hout. Het voordeel van kunststof is dat het een lange levensduur heeft zonder dat het veel onderhoud vereist. Hout daarentegen vereist meer onderhoud, maar geeft een mooie natuurlijke uitstraling. Vervolgens moet je bepalen welke kleuren er in de keuken terecht komen. Dit is misschien lastig te bepalen wanneer je het eindresultaat nog niet te zien krijgt. We raden je aan om een showroom met keukens te bezoeken, zodat je een beter beeld krijgt van kleuren waar je uit kunt kiezen.  

Met of zonder kookeiland?

Houd je van koken en heb je ruimte nodig om de groenten te snijden en de pannen op het vuur te zetten? Voordat je een keuken gaat aanschaffen zal je goed moeten nadenken of je een keuken met of zonder kookeiland wilt hebben. Uiteraard heb je wel ruimte nodig, anders is een kookeiland sowieso niet mogelijk. Het voordeel van een kookeiland is dat je meer ruimte hebt om te koken. Het kookeiland kun je op verschillende manieren indelen. Bijvoorbeeld: wil je een kookeiland met of zonder kookplaat? En waar plaats je de kraan? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen.

Waar komt de koelkast te staan

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken moet je de koelkast en de diepvries een plekje geven. Het is raadzaam om voor een grote koelkast en diepvries te kiezen, zodat je alles makkelijk op kan bergen. Daarnaast is het raadzaam om deze spullen op een tactische plek te plaatsen. Tijdens het koken wil je niet telkens ver moeten lopen om bepaalde ingrediënten uit de koelkast te moeten pakken.

 

Voor een keuken op maat kun je terecht bij verschillende keukenboeren. Er zijn ontzettend veel keukenboeren beschikbaar. Deze vind je online of je brengt een bezoek aan de woonboulevard. Het is raadzaam om meerdere keukenboeren te kiezen, zodat je een beter beeld krijgt van de mogelijkheden en het kostenplaatje dat hier aan vast zit.