Noten steeds belangrijker in mensenlevens

Noten steeds belangrijker in mensenlevens

Het eten van noten wordt steeds belangrijker in mensenlevens. Dat komt niet in de laatste plaats doordat noten veel gezonder is dan dat lange tijd door de experts gedacht werd. Dit komt bijvoorbeeld door de samenstelling van de voedingsstoffen die erin zitten. Zo zijn noten bijvoorbeeld heel gezond omdat er veel eiwitten in zitten. Eiwitten zijn de bouwstoffen van het lichaam. Dit betekent dus dat met regelmaat noten eten veel goeds kan doen. Dit is dan ook te merken aan de manier waarop steeds meer producten op basis van noten in de levensstijl van mensen worden opgenomen de laatste tijd.

De voedingsstoffen
Zoals gezegd vind je in noten dus veel gezonde eiwitten terug. Deze zijn bijvoorbeeld belangrijk voor spieropbouw en spierbehoud. Daarnaast zitten in allerlei soorten noten ook nog eens allerlei andere soorten voedingsstoffen. Denk bijvoorbeeld aan gezonde vetten, maar ook aan mineralen. Ook vitaminen zijn in grote mate in de noten te vinden. Dit maakt het een gezonde snack die gemakkelijk tussendoor gegeten kan worden. Daarnaast is het heel gemakkelijk om noten toe te voegen aan allerlei recepten die snel op tafel te zetten zijn en gezond zijn. Ze worden dan ook steeds vaker aangeraden als onderdeel van een gezond voedingspatroon voor allerlei kwetsbare groepen.

De belangrijkste soorten
Er zijn een aantal soorten noten die net iets beter te gebruiken zijn dan andere noten. Een voorbeeld hiervan is de amandelnoot. Deze kan gemakkelijk gebruikt worden in allerlei soorten recepten. Ook de walnoot is erg populair. Deze twee soorten noten zijn vooral goed te gebruiken om mee te koken. Wanneer het gaat om noten die goed te gebruiken zijn als snack, dan kan gedacht worden aan pistachenoten. Ook cashewnoten zijn goed te gebruiken om als snack te eten. Een handje noten op enkele momenten van de dag kan goed helpen. Let wel op dat je geen notenallergie hebt, anders moet je daartegen alsnog medicijnen bestellen.