Vet verbranden met Okinawa dieet

Vet verbranden met Okinawa dieet

Vele studies hebben aangetoond dat de bewoners op het Japanse eiland Okinawa het oudste kunnen worden van alle mensen op de wereld. De studies hebben aangetoond dat dit komt door hun traditionele voedingsstijl waarbij er weinig calorieën worden genuttigd, maar wel veel goede en gezonde voedingsstoffen bevat.

De levensverwachting van de mensen op Okinawa
26 landen hebben vanaf de geboorte een levensverwachting van gemiddeld 80 jaar of ouder in het jaar 2025. De landen met de hoogste levensverwachting zijn: Ijsland, Italië, Japan, Zweden en gevolgd door Australië, Canada, Frankrijk, Griekenland, Nederland, Singapore en Spanje. Verwacht wordt dat het aantal mensen boven de 80 jaar zal verviervoudigen tussen het jaar 2000 en 2050. In Japan hebben mensen met een goede gezondheid de hoogste levensverwachting, en leven er de meeste mensen met een gemiddelde leeftijd van 74,5 jaar. Na Japan volgen de landen Australië en Frankrijk.

Het voedingspatroon van de Okinawans
Door het voedingspatroon hebben de Okinawans dus de grootste levensverwachting. De grootste koolhydraten bron is de zoete aardappel. Het Okinawa dieet bestaat uit miso soep van water, misopasta, zeewier en de zoete aardappel. Het hoofdgerecht binnen dit dieet is een roerbakgerecht met een seizoensgroente en goya, hierbij wordt ook zeewier en wortelknollen gevoegd. Meestal wordt er bij het gerecht ook vis gegeten en worden de gerechten op smaak gemaakt met verse kruiden en kurkuma, een belangrijk aspect is dat er geen zout gebruikt wordt.

Medische gevolgen door het Okinawa dieet
Dankzij het dieet hebben de Okinawans ook een goede gezondheid. Dankzij hun voedingspatroon hebben ze sterke botten, heldere geesten, slanke lijven, jonge aderen en zijn ze enorm fit. Daarbij is het dieet ook nog eens goed voor je hart en tegen kanker. Toch is het gemiddelde BMI (Body Mass Index) met 21 wat aan de lage kant. Ze hebben daarbij hebben ze ook het grootste gehalte aan flavanoïden, ook wel plantaardige stoffen. Koolhydraten en vetten worden minder snel omgezet.