Voordelen met ginseng

Voordelen met ginseng

Ontstekingsremmende effecten

Ginsenosides kunnen ontstekingsremmende effecten hebben, volgens experimentele resultaten in Journal of Translational Medicine.

Ginseng wordt vaak gebruikt om ontstekingen te verminderen. De onderzoekers suggereren dat ginsenosiden mogelijk verantwoordelijk zijn voor het richten van paden in het immuunsysteem die ontstekingen zouden kunnen verminderen.

Behandeling van erectiestoornissen

Mannen kunnen ginseng nemen om erectiestoornissen te behandelen.

Een Koreaans onderzoek uit 2002 bracht aan het licht dat 60 procent van de mannen die ginseng namen, een verbetering van hun symptomen opmerkte. Onderzoek gepubliceerd in het British Journal of Clinical Pharmacology beweerde ook “bewijs te leveren voor de effectiviteit van rode ginseng bij de behandeling van erectiestoornissen”.

Er is echter een meer recente systematische review uitgevoerd.

Bij het beoordelen van de effectiviteit van rode ginseng voor de behandeling van erectiestoornissen, toonde de review aan dat het aantal onderzoeken, de totale steekproefomvang en de kwaliteit van de experimentele methoden niet bevredigend waren om aanhoudend klinisch voordeel te tonen.

Meer onderzoek is nodig om ginseng te bevestigen als een betrouwbare behandeling voor erectiestoornissen.

Griep preventie

Onderzoek naar de effecten van ginseng op muizen suggereert een mogelijk verband tussen ginseng en de behandeling en preventie van influenza en respiratoir syncytieel virus (RSV).

Bevindingen suggereerden dat extract van rode ginseng de overleving van humane longepitheelcellen die met het influenzavirus zijn geïnfecteerd zou kunnen verbeteren. Veel studies naar de preventieve werking van ginseng tegen virussen werden later echter als onbetrouwbaar in diskrediet gebracht.

Bloedsuiker verlagen
Verschillende studies suggereren dat ginseng kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen en diabetes te behandelen. Ginsenosiden kunnen de insulineproductie in de pancreas beïnvloeden en de insulineresistentie verbeteren met behulp van andere mechanismen.

Meer klinische studies en standaardisatie van ginsengwortel zijn nodig om ginseng te beschouwen als een mogelijke aanvullende therapie voor diabetes. Dit is zodat onderzoekers kunnen onderzoeken welke specifieke doses effectief zijn.

Bijwerkingen
Ginseng kan hoofdpijn als bijwerking veroorzaken.
Niet alle bijwerkingen van ginseng zijn bekend. Hoewel ginseng als veilig wordt beschouwd om te consumeren, zijn de volgende bijwerkingen gemeld:

– hoofdpijn
– slaapproblemen
– problemen met de spijsvertering
– veranderingen in bloeddruk en bloedsuikerspiegel
– prikkelbaarheid
– nervositeit
– wazig zien
– een ernstige huidreactie
– zwelling
– diarree
– bloeden
– duizeligheid
– een droge mond
– een verlaagde hartslag

Ginseng kan de effecten van bloeddruk-, diabetes- en hartmedicatie, waaronder calciumantagonisten zoals nifedipine, veranderen. Meng nooit ginseng- en hartmedicijnen zonder eerst een arts te raadplegen.

Afhaal
Hoewel de verschillende gezondheidsvoordelen van ginseng als supplement niet worden bevestigd, is het toch veilig om het kruid in kleine doses te nemen als het gunstige effecten voor u heeft. En het is een goede extra stimulans als je tijdens je studie geconcentreerd moet blijven. Ginseng is een van de ingrediënten in de studie pil Block Pil. Studeren met deze pil helpt concentratie!