Waarom jij het magnesium in jouw lichaam op peil moet houden

Magnesium is een stof die jouw lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Het is een stof die echter niet door je lichaam wordt aangemaakt. Je zal dus via jouw voeding moeten zorgen dat je voldoende magnesium binnenkrijgt. We verzamelden voor jou een paar tips om magnesium supplementen te kopen. We keken ook naar natuurlijke manieren om voldoende magnesium binnen te krijgen.

Als jij liever geen pillen inneemt

Magnesium kan je binnenkrijgen via je voeding. Er is een hele reeks voedingsmiddelen waar magnesium in zit. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan soja producten. Deze kan je binnenkrijgen via de zo populaire vega producten. Een andere manier is via bijvoorbeeld peulvruchten. Noten en zaden bevatten magnesium, maar cacao ook.

Organisch en anorganisch magnesium

Magnesium is verkrijgbaar in twee samenstellingen. De anorganische variant heeft bijna nooit de voorkeur. Dit is een variant die je terugvindt in de vormen oxiden, sulfaten en chloriden. Deze variant is niet goed voor mensen die gevoelig zijn voor bijvoorbeeld hartritmestoornissen. Beter is het dan ook om te kiezen voor een organische variant. Voorbeelden hiervan zijn aspartaat, citraat, fumaraat, gluconaat en lactaat. Deze laatste varianten worden goed verdragen wanneer jij bijvoorbeeld maagzuurremmers slikt.

Als je liever smeert

Magnesium is een bouwstof die je ook kan binnenkrijgen door het in de vorm van magnesium olie op de huid te smeren. Het wordt dan door de huid opgenomen en verder in je spijsverteringsgestel opgenomen. De olie kan ook via een voetbad worden gebruikt, of via een gewoon bad. Al met al zal het een heilzame uitwerking op je lichaam hebben.

Overdaad schaadt

Net zoals met alle producten die je als supplement inneemt geldt: overdaad schaadt. Neem je teveel magnesium per dag in, dan zal je op den duur last van diarree krijgen. Ook is er een hogere kans op hartritmestoornissen aanwezig wanneer jij teveel magnesium inneemt. Aangezien je lichaam hierdoor zal gaan uitdrogen of verzwakken is het zaak dat jij je aan de aanbevolen dagelijkse dosering houdt. Tabletten zijn wat dat betreft een betere manier om te doseren.

Magnesium supplementen goedkoop kopen op: byfit.nl