“Voorbereiding op de lenteschoonmaak van je lichaam, lentedieet “

“Voorbereiding op de lenteschoonmaak van je lichaam, lentedieet “

Lente is de perfecte tijd om je voor te bereiden op je ‘lenteschoonmaak’. Tijdens de wintermaanden gaat ons lichaam in een soort van winterslaap, net zoals de rest van de natuur. De vloeistoffen verdikken en er is minder energie en beweging. Maar, als de lente terugkomt en het levenssap in de planten weer begint te stijgen, gebeuren er binnenin ook veranderingen; het lichaam is zich nu aan het voorbereiden om in een natuurlijke reinigingsperiode over te gaan. Dit begint op de volle maan voor de dag-en-nachtevening in de lente (21 maart) tot de volle maan daarna (11 maart – 9 april).

Om deze kans zo veel mogelijk te benutten, kunnen we dingen zoals het borstelen van onze huid en wisseldouches nemen om het lymfesysteem te stimuleren, aan onze dagelijkse routine toevoegen. Beide activiteiten helpen om giftige stoffen uit ons lichaam te drijven. We moeten ook tijd nemen om te sporten in de frisse lucht en genoeg rust en slaap krijgen.

Vermijd voedsel dat ons systeem stress kan geven, zoals rood of bewerkt vlees, suiker, koffie, thee, alcohol, veel tarwe en melkproducten. Gebruik in plaats daarvan lichtere proteïnes, zoals organische kip, vis, linzen, bonen, enz. en veel organische volkorenproducten, groenten, fruit en verse kruiden.

De meest voordelige kruiden tijdens deze schoonmaakperiode is groen bladgewas zoals duizendkoppige kool, spinazie, broccoli, etc. Als je ze gewoon licht stoomt of roerbakt, blijven ze knapperig & heerlijk en gaan de voedingsstoffen niet verloren tijdens het koken.

Sapjes drinken is een uitstekende manier om al het goede uit fruit en groenten te halen. Appel, selder en wortel of komkommer zijn erg goed voor de lever en reinigt & ontgift hem. Je kan misschien ook een lepel ‘super food’ zoals chlorella, gerstegras of spirulina toevoegen. Die zitten vol met enzymen en voedingsstoffen. Zorg er natuurlijk ook voor dat je minstens 2 liter gefilterd of mineraalwater drinkt doorheen de dag.

Het verbaast mij dat een paar kleine veranderingen zo voordelig kunnen zijn. Je hoofd leegmaken, een stijgend energiepijl en dat geweldige gevoel van terug leven – zeker de moeite waard!