Gezonde recepten voor een gezond lichaam

Gezonde recepten voor een gezond lichaam

Bij natuurvoeding denk je waarschijnlijk aan biologisch eten, maar het is veel meer dan dat. Het draait om bewust kiezen voor een gezondere levensstijl met andere natuurlijk voeding. Voeding die lichaam voedt in plaats van vult. Wanneer je overstapt op natuurvoeding zul je merken dat je je al snel fitter, gezonder en beter in je lijf voelt zitten. Het kan even lastig zijn in het begin om recepten te vinden die passen bij deze levensstijl, zeker als je gewend bent om totaal anders te eten. Kijk eens op gezonde-recepten.nl voor wat inspiratie voor gezond recepten met biologische producten. Je kunt daar vast wat inspiratie op doen.

Vegetarisch eten

Natuurvoeding draait om gezonde voeding voor je lijf. Dit betekent ook dat je niet onbeperkt vlees kunt eten. Te veel vlees is namelijk schadelijk voor je lichaam, zeker op de lange termijn en met name te veel rood vlees is schadelijk. Steeds meer mensen realiseren zich dit en daarom eten steeds meer mensen een dagje vegetarisch of zelfs helemaal vegetarisch. Je hoeft natuurlijk niet meteen geheel vegetarisch te eten, maar het is al een goede stap als je één dag geen vlees eet. Je lichaam zal je dankbaar zijn en de dieren en het milieu ook.

Veganistisch eten

Naast vegetarisch eten, heb je ook nog mensen die nog een stapje verder gaan. Dit is veganistisch eten. Dit betekent dat je helemaal geen producten eet die van dieren afstammen. Dus ook geen melk, kaas, eieren, vis, yoghurt etc. Naast eten, gebruiken ze ook geen dierlijke producten zoals leer, dons etc. Dit doen ze met de overtuiging dat het gezonder is voor de mens, maar voornamlijk voor het dierenwelzijn. Veel dieren leven namelijk in veel te kleine kooitjes, zien nooit daglicht (alleen als ze naar de slachter gaan) en worden slecht behandeld. Veganistisch eten kan daarom bij je passen als je veel om het dierenwelzijn geeft. Het is ook zeker gezond om af en toe geen dierlijke producten te eten, maar om het helemaal te vermijden zijn de meningen over verdeeld. Persoonlijk denk ik dat afwisseling goed is voor je lijn. Dus probeer eens om één dag vegetarisch te eten, één dag veganistisch, twee dagen vis te eten en twee dagen vlees, de rest kun je dan invullen hoe jij het fijn vindt. 

Steeds meer mensen te hoog BMI

In Nederland is er steeds meer overgewicht. Hierdoor worden mensen sneller ziek, krijgen ze mentale problemen en kunnen ze minder goed functioneren. Twijfel je of je zelf een gezond bmi hebt? Bereken dan gratis je BMI op bmiberekenen.nl of klik hier. Het is erg ongezond om een te hoog BMI te hebben, maar ook een te laag BMI is slecht voor je lijf. Probeer daarom regelmatig je BMI te checken en kijk hoe het zich ontwikkelt. Misschien is het tijd om wat aanpassingen door te voeren in je leefpatroon. Ga bijvoorbeeld meer sporten, ga gezonder eten en maak bewustere keuzes. Hoe beter jij in je vel zit, hoe beter je lichamelijk en mentaal zult voelen!