Hoe kan ik mezelf een gezond eetpatroon aanleren?

Hoe kan ik mezelf een gezond eetpatroon aanleren?

Gezond eten. Er is heel wat gezegd en over gesproken. Het internet staat er vol over, waardoor het soms lastig is wat je moet geloven. Er zijn ook veel mensen die elkaar tegenspreken en iedereen lijkt te weten wat gezond voor ons is, terwijl toch meer dan 30% van de bevolking overgewicht heeft. Maar wat is een gezond eetpatroon nu echt? En hoe leer je jezelf een nieuw eetpatroon aan?

Een transformatie maken

Je hebt je hele leven op een bepaalde manier gegeten. Nu kom je erachter dat je levenswijze nooit echt gezond is geweest en daar wil je wat aan veranderen. Het is best lastig om het roer compleet om te gooien en ineens dingen te gaan eten die je misschien niet eens lekker vindt. Als je gezonder wilt gaan eten, is het vooral belangrijk dat je je smaakpapillen traint. De meeste mensen met overgewicht hebben hun hele leven niets anders gegeten dan suikerachtige producten, witte graanproducten, producten hoog in (trans)vet en producten met een bepaalde textuur waar je blij van wordt. Hierdoor zijn je smaakpapillen als het ware verpest. Daarom is het belangrijk dat je deze opnieuw traint. Hiermee bedoelen we niet te zeggen dat je rauw groenten ineens lekker moet gaan vinden, maar de natuur verschaft voldoende kruiden om deze wel lekker te maken.  

Vitamines binnenkrijgen

Bij een gezonde levensstijl is het belangrijk om veel antioxidanten en vitamines binnen te krijgen. De hele dag door komt ons lichaam in aanraking met vrije radicalen die het verouderingsproces versnellen. Deze vrije radicalen worden door luchtverontreiniging, levensstijl, eten en stress veroorzaakt. Het voorkomen van vrije radicalen is dus bijna onmogelijk. Antioxidants zijn in staat om de strijd aan te gaan met deze vrije radicalen. Je vindt deze antioxidants (= een soort vitamine) in verschillende soorten fruit en groente. Het is erg belangrijk op deze op de dagelijkse basis binnen te krijgen. Krijg je niet voldoende vitamines binnen dan is de healthcaps maandbox iets voor jou.

 

Boodschappen doen

Wanneer je allemaal ongezonde producten in huis haalt is het natuurlijk erg lastig om hier vanaf te blijven wanneer je het hele weekend thuis bent of een avondje op de bank zit. De keuzes in de supermarkt maken daarom het verschil. Door goede keuzes te maken in de supermarkt hoef je thuis een stuk minder keuzes te maken wat betreft het eten.