Gezonde Groene Smoothies Maken

Gezonde Groene Smoothies Maken

De recepten om zelf groene smoothies te maken zijn in overvloed op het internet te vinden. De meeste websites hebben echter recepten waarin bestanddelen als suiker, yoghurt en melk zitten.

Die recepten zijn misschien lekker, maar niet 100% gezond. Als je zelf groene smoothies maakt met behulp van onze recepten, kun je er zeker van zijn dat je alleen maar gezonde stoffen binnenkrijgt.
Tijd om zelf groene smoothies te maken!Hieronder vind je 4 recepten. Je zult zien dat je misschien even moet wennen aan groenten in je drankje, maar op den duur ga je het heerlijk vinden en weet je niet meer beter!

Rodeo Driver (groene smoothie met spinazie). Het recept voor deze groene smoothie met spinazie is eenvoudig zelf te maken en perfect tegen de veroudering. Overigens zorgen de voedingsstoffen (die in grote aantallen door de smoothie zwemmen) ook voor onder andere goed zicht, een gezond brein en schone urinewegen. Een heerlijke oppepper die je als herboren laat voelen!
6 aspergepunten
2 kopjes spinazie
1 groene appel, ontkernd en in kwarten
1 middelgrote komkommer in kwarten
60 ml water

Doe de appel en de aspergepunten in de blender en pulseer tot je kleine stukjes hebt. Doe de rest van de ingrediënten erbij en pureer alles tot het de gewenste textuur heeft. Je kunt deze smoothie prima een beetje kauwbaar houden. Helpt goed om je urenlang een voldaan gevoel te geven.Zesty Zoom (groene smoothie met boerenkool)De smaak van een frisse salade in de vorm van een heerlijk drankje! Met het recept voor deze groene smoothie met boerenkool houd je het hoofd koel en zorg je voor een energieboost door de dag heen. Ook zul je minder snel ziek worden met alle goede stoffen die je terugvindt in je glas.
2 wortels
125 ml water
1 middelgrote tomaat
1/2 gepelde citroen
2 teentjes knoflook
3 boerenkoolbladeren

Doe het water en de wortels eerst in de blender en hak de wortel in stukken. Voeg daarna de rest toe en pureer alles tot de gewenste substantie.Stunt Man Sour (groene smoothie met wortel)Als je een frisse groene smoothie zoekt om zelf te maken die eenvoudig en snel te bereiden is, is de Stunt Man Sour een ideaal recept. In de ochtend helpt de limoen je stofwisseling goed op gang, terwijl de komkommer helpt met overtollig vocht afscheiden en afvallen. De wortel tot slot geeft de laatste hulp aan je spijsvertering, terwijl de bètacaroteen je botten, tanden en huid helpt. Voor die extra kracht die je nodig hebt om de dag aan te kunnen.
Sap van 1 limoen
1 middelgrote wortel
1 grote komkommer

Doe de ingrediënten bij elkaar in de blender en maak er een gladde smoothie van. Als je echt een licht drankje wilt, kun je ervoor kiezen om 60 ml water toe te voegen. Peppery Pitch (groene smoothie met cayennepeper) Je ziet het al aan het recept: deze groene smoothie kun je zelf direct maken, maar misschien kun je beter eerst oefenen met toegankelijkere smoothies. Als je de smaak aankunt, heb je een goede smoothie die je behoorlijke gezondheidsvoordelen geeft. Je immuunsysteem krijgt een flinke oppepper. Door de pittige smaak kun je de smoothie goed gebruiken om die middagdip het hoofd te bieden.
½ avocado, ontpit en geschild
2 tomaten
½ rode ui
1 stronkje peterselie
1 oranje paprika
Snufje cayennepeper
Snufje zout
500 ml water

Doe alle ingrediënten, behalve het water, in de blender en hak alles fijn. Voeg vervolgens het water toe en pureer tot de gewenste substantie.